Word lid van Natuurpunt!

Natuurpunt telt meer dan 80.000 gezinnen als lid en beheert ruim 17000 ha natuur, verspreid over ruim 500 gebieden in heel Vlaanderen. Ook in jouw buurt en heel Oost-Brabant geeft Natuurpunt kleur aan het landschap en zetten vrijwilligers zich in voor natuur en landschap in je buurt. Leden van Natuurpunt ontvangen naast het driemaandelijks ledenblad Natuur en Landschap van Natuurpunt Oost-Brabant, ook het kleurrijke natuurmagazine Natuur.blad (lees als "natuurpuntblad").

Met Natuur.blad komt Natuurpunt vier keer per jaar bij jou in huis. Boordevol informatie over milieu en landschap, over natuurstudie, natuureducatie en natuurbeleving. Over beleidswerking en over het beheer van natuurgebieden. Over honderden natuurwandelingen, natuurstudie-excursies en ledenactiviteiten. Daarnaast heb je als lid recht op gratis deelname aan geleide wandelingen en 10% ledenkorting op boeken en verrekijkers in de Natuurpunt Winkel. Je behoort tot een vereniging met enthousiaste vrijwilligers die van hun streek houden en zich inzetten om van hun leefomgeving iets moois te maken. Je steunt ook het werk en de projecten van Natuurpunt zoals het project van de Grote Laakbeek.

Natuurpunt-leden kunnen tevens exclusief intekenen op twee meer gespecialiseerde tijdschriften, die ieder vier maal per jaar verschijnen. In Natuur.focus vind je achtergrondinformatie over natuurbeheer en natuurstudie. Met Natuur.oriolus laten wij je alles volgen wat er in Vlaanderen over vogels wordt onderzocht en waargenomen. Een abonnement op elk van deze tijdschriften kost 8,5 euro. Wie beide abonnementen neemt betaalt 14,5 euro.

Je wordt lid door overschrijving van € 27 op rekeningnummer 230-0044233-21 van Natuurpunt, met de vermelding ‘nieuw lid NPOB’. Elk nieuw lid ontvangt ook nog een leuk welkomstpakket met daarin onder meer de Fiets- en wandelgids met ruim 100 uitgestippelde routes in de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen en Wallonië. Lid worden van Natuurpunt geldt voor het hele gezin.
Nog makkelijker is het om lid te worden via domiciliëring.

Natuurpunt Oost-Brabant legt de leden extra in de watten. Want dankzij het draagvlak van duizenden leden is natuurbehoud mogelijk!

Van harte dank voor je steun!

Sites: Natuurpunt Vlaanderen - Natuurpunt Oost-Brabant

Reservatenfonds

Storten toegelaten!
Het meest efficiënte middel om natuur te beschermen is het aankopen van natuurgebieden. Op die manier kon Natuurpunt in 2008 zo'n 660 ha natuur veilig stellen! Dit jaar willen we het nóg beter doen. Wij sparen kosten noch moeite om onze natuurgebieden verspreid over zo'n 500 projecten, stap voor stap verder uit te breiden.
Deze aankopen kosten natuurlijk geld... veel geld. Zonder giften en schenkingen van jullie, leden en sympathisanten, redden we het niet. Daarom onze oproep: Storten toegelaten!

Giften: Stort mee voor Laekdal
Storten kan uiteraard niet in, maar enkel voor onze natuurgebieden! Extra middelen uit giften kunnen onze vereniging, en dus de natuur in Vlaanderen, een hele stap vooruit helpen. En daar kan ook u aan meehelpen! Steun het Laekdal met een gift op rekeningnummer 293-0212075-88 met vermelding 'Laekdal 9407'. Voor giften vanaf 30 euro wordt bovendien automatisch een
fiscaal attest afgeleverd.

Meer info...

Natuurpunt
Coxiestraat 11, 2800 Mechelen

Telefoon: 015 29 72 20 - Fax: 015 42 49 21 - E-mail: info@natuurpunt.be